Recull de les millors Webs de promoció de salut i esport

En el següent post hem realitzat una cerca de diferents webs de promoció de salut i esport, per a després poder fer un recull de les que considerem que són ara per ara les millos webs en aquest àmbit. A continuació, deixem una explicació de cada una d’elles i perquè considerem que són les millors.

  1. Pla d’Activitat Física Esport i Salut (http://pafes.cat/ )

En aquesta web torbem diversos apartats relacionats amb la promoció de la salut. Trobem els beneficis de realitzar A.F. i ens donen diferents trucs per mantenir-nos actius a casa, al treball, etc. També ens proposen rutes per fer segons la nostra comarca i municipi. A més, ens permet fer un test d’activitat física i d’alimentació per veure com estem i què podem millorar

Puntuació: 5. És una web molt completa i de fàcil accés. A més, està tot molt ben explicat i és assequible tant per nens com adults navegar a través d’ella, ja que utilitza un vocabulari no molt tècnic i frases concises. En definitiva, si vols millorar el teu estat de salut, és molt bona web per llegir i seguir els seus consells per aconseguir X objectiu gràcies a les seves propostes.

 

  1. OMS Health Promotion (http://www.who.int/healthpromotion/en/ )

Trobem diferents actes realitzats per l’OMS per tal de promoure la salut entre la població. A més si anem investigant dins la web, trobem les ares en les quals treballa l’OMS així com diferents conferències que duen a terme.

Puntuació: 3. L’hem puntuat amb un 3, ja que l’apartat és una mica difícil de trobar, no es veu a la primera. Però per altra banda, està molt ben explicat i a més mostra un vídeo on explica en què consisteix la promoció de la salut.

 

 

  1. Movement for modern life: revolutionising online yoga (https://movementformodernlife.com/ )

Pàgina web on trobem classes online relacionades amb el ioga, la meditació i l’activitat física per tal d’aconseguir un estat de relaxació òptim. La web disposa d’una guia sobre la pràctica del ioga, així com els beneficis que ens aporta si practiquem aquesta al llarg del temps.

Puntuació: 3. Aquesta web l’hem puntuat amb un 3, ja que no està encarat 100% a la promoció de la salut, però per contra té una aplicació que facilita l’activitat, així com un conjunt de vídeos que facilita en la realització i aprenentatge de la tècnica. És una web original, la idea d’afegir comentaris i testimonis de gent que utilitza la web per potenciar als consumidors el seu ús, però no considerem correcte el fet de necessitar pagar 10,99 dòlars per mes per tenir un accés il·limitat de la informació que ens aporta.

 

 

  1. Get Physical (http://sielbleu.es/portfolio-items/get-physical-2/)

Aquesta web es centra en la promoció de l’activitat física a la gent gran. Si entrem dins podem observar una gran varietat d’activitats que ofereixen però si ens centrem amb el Get Physical, veiem que és una plataforma online que ofereix A.F. a gent gran a la qual se’ls permet contactar amb més usuaris de la web i ser supervisat per professionals en l’àmbit de l’A.F.

Puntuació: 3,5. Tot i ser una bona iniciativa que permet fer A.F. on tu vulguis i comentar amb altres usuaris, trobar aquesta plataforma dins la web és una mica complicat, ja que has d’entrar dins de l’apartat de projecte i buscar-lo dins d’aquests (el punt a favor que trobem d’aquest aspecte, és el fet que et fa veure tots els projectes que té aquesta web i potser algun d’aquests t’interessa.

 

  1. DAME 10 (https://www.msssi.gob.es/profesionales/saludPublica/prevPromocion/Estrategia/Promocion_Salud_Escuela.htm)

En la web del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat trobem el projecte DAME 10 el qual promociona A.F. a les escoles en horari lectiu. Consisteix a realitzar A.F. durant uns 5-10 minuts a les aules sense material específic.

Puntuació: 4. Pensem que és una molt bona iniciativa, ja que avui en dia el nivell d’obesitat infantil està augmentant i és una forma d’estimular-los a realitzar A.F.

 

 

  1. VicHealth (https://www.vichealth.vic.gov.au/media-and-resources/publications/physical-activity-investment-plan)

Aquesta web es centra en la promoció de la salut i sobretot a la prevenció de possibles malalties cròniques a Austràlia. Per això, es focalitzen molt en la pràctica d’activitat física intentant-la introduir en la rutina dels “victorians” (com ells nomenen als membres d’aquesta fundació). Han creat un pla d’inversió en activitats esportives i senderisme, les quals financen i aporten consells essencials per a la realització d’activitat física saludable.

Puntuació: 4. Ens ha agradat el format que té la pàgina i la facilitat a l’hora d’introduir-se en tots els seus apartats, però, hem trobat que no promociona de forma molt oberta l’esport, sinó solament a aquells que estan associats a la fundació. Tot i així, els plans d’inversió que tenen, estan molt ben distribuïts i estan molt ben orientats cap a les necessitats de les persones que necessiten l’activitat física degut al seu sedentarisme o a una patologia crònica.

 

 

  1. Europe Active (http://www.ehfa-programmes.eu/ )

EuropeActive, és una organització sense ànim de lucre amb l’objectiu d’aconseguir el màxim nombre de persones que practiquin activitat física de forma activa i rutinària. Actualment acull a més de 10.000 clubs de salut, centres d’oci i 21 associacions repartides en 26 països. Per exemple, tenen el projecte: Promoting Physical Activity and Health in Ageing (PAHA), on mitjançant un programa d’exercicis supervisats i estructurats per a persones grans (55-65 anys) que són sedentàries, tracta de convertir-les en esportistes regulars a uns nivells beneficiosos per a la seva salut. A més a més, té el projecte ALCIS2 i ALCIS1 orientat per a nens a l’escola, el DIAL projecte que busca realitzar diàlegs socials en diferents parts d’Europa i subvenciona i promou els estudis o projectes encarats a la promoció d’activitat física mitjançant la European Comission.

Puntuació: 4,5. Hem decidit puntuar aquesta web amb un 4,50 perquè és una web molt important a l’hora de potenciar l’activitat física per Europa, on intenten incidir en molts llocs diferents i tenen diferents projectes que donen un producte de valor real a diferents àmbits com poden ser la 3era edat, la gent jove, l’ambient escolar i fins i tot tracten de fer que l’esport es porti als diàlegs i estigui en veu de tots. A més a més, està recolzada per un col·lectiu amb molta força a nivell europeu. Tot i això, pel que fade al diàleg social, considerem que podria estar més extensa, ja que tan sols incideix en un nombre petit de població en vers a tot el que engloba Europa, i el disseny de la pàgina no és molt atractiu de cara a la gent jove.

 

 

  1. Generalitat Valenciana: Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport (http://www.ceice.gva.es/web/deporte/ayudas-a-centros-educativos-promotores-de-la-actividad-fisica-y-el-deporte-cepafe-de-la-comunitat-valenciana )

Pàgina web desenvolupada per la Universitat de Zaragoza formada per un grup d’investigació, on exposen les diferents estratègies de promoció de l’activitat física que tenen amb la intenció de millorar la qualitat de vida dels ciutadans mitjançant ambients saludables, on l’activitat física agafa una important rellevància. En ella s’exposa el Simpòsium internacional sobre la Promoció de l’Activitat física en nens i adolescents, el programa “Sigue tu huella” que intervé en l’àmbit escolar, el programa ECOS DE SALUD que vol incidir en els medis de comunicació, així com un conjunt de guies de Promoció d’activitat física i campanyes Institucionals com la campanya “¿Estàs ON?” de la Creu Roja Juventut.

 

Puntuació: 5. Aquesta pàgina web, és molt breu però precisa respecte al contingut que té, tracta tots els àmbits d’actuació i proposa plans establerts sobre com es pot promocionar l’activitat física. Directament no promou l’activitat física, sinó que ajuda a aquells sectors que vulguin promocionar-la a fer-ho basant-se en un conjunt de guies i planificacions en els àmbits ja comentats. Podrien millorar la presentació, tot i que considerem que sent tan breu i concís facilita l’ús dels recursos que aporta.

 

 

  1. SHAPE (Society of health and physical educator) America (https://www.shapeamerica.org/ )

Creiem necessari destacar aquesta web perquè és una pàgina de la SHAPE. Aquesta associació es centra en potenciar programes de salut a tots els nivells de l’educació, des dels més petits fins a estudiants que acaben la seva formació bàsica. La pàgina, a part de promoure diferents activitats saludables, facilita la formació dels tècnics a través de guies, podcasts, publicacions, conferències i més actes formatius.

Puntuació: 4. La puntuació que hem cregut convenient donar-li és de 4 sobre 5. La constant formació, reciclatge, una molt bona divulgació i les publicacions (que asseguren una actualització dels coneixements) són punts que han jugat molt a favor de la pàgina. Tot i així, creiem que faltaria potenciar una mica (dins de la web) la promoció de la salut. Trobaríem molt adequat que hi hagués un apartat fàcilment accessible on es destaqués la transcendència de l’activitat física i quines directius seguir per poder tenir una vida saludable.

 

 

  1. PHE America (http://www.pheamerica.org/)

Physical and health education america és una web amb constant actualització. En aquesta es poden trobar diferents entrades classificades d’articles que promocionen els beneficis de realitzar activitat física. Els principals àmbits en els quals incideix són: en l’escola primària, en l’escola secundària, en el coaching, la tecnologia en l’activitat física i l’exercici físic adaptat.

Puntuació: 4,5. Aquesta web, ens ha agradat molt pel fet que publiquen posts i articles relacionats amb l’activitat física en diferents àmbits, on de forma molt visual es pot observar la data, l’autor i els comentaris que han realitzat els afiliats a la pàgina sobre aquest. A més a més, és simple i la informació està molt ben distribuïda, de manera que pots seleccionar molt ràpidament l’àmbit en el qual vols documentar-te i es desenvolupen de més a menys nous. Tot i així, no hem trobat el lloc on poder buscar de forma concreta una publicació, pel que hem decidit no ficar-li la màxima nota.

 

 

 

MILLOR WEB:

Un cop realitzada aquesta revisió de webs creiem que la més adient és la PAFES, perquè considerem que és la web més completa, ja que ens dóna tant consells com propostes d’activitats. A més, considerem que està tot molt ben explicat i acompanyat de gràfics els quals faciliten la seva lectura.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s